



IEGULDĪJUMS TAVĀ NĀKOTNĒ







Seminar on Photonics

Matchmaking Presentations of groups of University of Latvia, Lund University and University of Munster to prepare for Horizon EUROPE Teaming project

Zoom Meeting

https://lu-lv.zoom.us/j/92195164728?pwd=TDdDSUg4ZFVINWxEVHFYQmRBL2cwQT09

Meeting ID: 921 9516 4728

Passcode: 837141

Time: 10th September, Friday, 2021, 10 AM (Central European Summer Time (CEST))

Seminar is public.

Presentations will be videorecorded. After the meeting, these videos are expected to be exposed online for free access (presters may request not to expose their presentation public).

Preliminary Program

No.	Time (CEST)	Duration *	Institution	presentation
1	10:00-10:10	10 min	University of Latvia	R. Ganeev. Overview of research.
2	10:10-10:20	10 min	University of Latvia	J. Alnis. Overview of research.
3	10:20-10:30	10 min	University of Latvia	A. Ubelis. Overview of research.
4	10:30-10:40	10 min	University of Latvia	U. Berzins. Overview of research.
5	10:40-10:50	10 min	University of Latvia	J. Iqbal. LIBS technology. Overview of research.
6	10:50-11:00	10 min	University of Latvia	K. Salmins. Research at Institute of Astronomy
7	11:00-11:10	10 min	University of Latvia/	V. Mizers. Research at G. Liberta Innovative
			Daugavpils University	Microscopy Centre at Daugavpils University
8	11:10-11:20	10 min	University of Latvia/	E. Teirumnieks, L. Lazov. Research at Laser
			Rezekne Academy of	Technology Center at Rezekne Academy of
			Technologies	Technologies.
	Break			
9	11:50-12:10	20 min	Lund University	P. Eng-Johnsson, C. L. Arnold. On the activity at
				the Lund Attosecond Science Centre (LASC)
10	12:10-12:30	20 min	Lund University	A. Walther, L. Rippe. On the activity in
				Quantum Optics/Information
11	12:30-12:50	20 min	Lund University	T. Pullerits. On the activity at Chemical Physics
				(including the groups of Donatas Zigmantas and
				Jens Uhlig)
12	12:50-13:10	20 min	Lund University	Z. Li. About the activity at Combustion Physics
				(applied spectroscopy)
	Break			
13	14:00-14:10	10 min	University of Munster	H. Zacharias. Overview of research.
14	14:10-14:20	10 min	University of Munster	C. Schuck. Overview of research.
15	14:20-14:30	10 min	University of Munster	W. Pernice. Overview of research.
16	14:30-14:40	10 min	University of Munster	T. Kleine. Overview of research.

^{* 10} min presentation is suggested to include 7 min report and 3 min discussion

²⁰ min presentation is suggested to include 16 min report and 4 min discussion